Beszámolok


Vissza a Portálra


Most a Faesztergálás Portál 2007-országos találkozó,
élménybeszámolók oldalán vagy.gurfa írta:
Röviden szeretném összefoglalni a 2007 év első, és egyben a klubunk megalakulásának eseményét. Nagy örömömre szolgált, hogy az ország különböző részéről valamint külhonból, minden résztvevő szerencsésen megérkezett. A többsége már pénteken megjött, és a bográcsgulyás elfogyasztása után, és közben a hangulatos beszélgetéssel rögtön elkezdődött a végelláthatatlannak tűnő eszmecsere. Demeter mester, szakmai katalógusokat is hozott, mely eredményeként, mindenki ecsetelte saját tapasztalatát, és sok szó elhangzott a szerszámokról, gépekről. Az este hangulatosan telt el, de hajnal 2 táján, mindenki elvonult pihenni. Másnap reggel Buszos és kedves neje ébresztette az elpilledt csapatot. Nem sokkal később, Mzoli is befutott. Kiadós reggelit követően, elkezdődött a szakmai fogások gyakorlati megismerése. De előtte mindenki bemutatta az általa elhozott késeit, felületkezelő anyagait. A műhely előtt felállított faesztergát körbe állva, áhítattal figyeltük Demeter mester gyakorlati bemutatóját. De a nézelődésre nem hagyva lehetőséget, Demeter mindenkinek lehetőséget adott, hogy saját maga is ki tudja próbálni a látottakat. Természetesen saját késeivel. Amelyik késről kiderült, hogy nem elég éles, azt Demeter segítő instrukciói alapján, megéleztük, és közben kaptunk néhány szakmai tanácsot. Néhányan a matuzsálemet is kipróbálhatták. A találkozó nagyon jó hangulatban telt, a nejek is kibeszélhették magukat, (meg minket) miközben az ebédet készítették elő a fáradt (szakiknak). A fogások gyakorlásában belemerülve, nehezen tudtunk elszakadni a géptől, de az asszonyok határozott felszólítására, végül asztalhoz ült mindenki. Az ebédet követően, egyenként szállingóztunk vissza a gépekhez. Mzoli jóvoltából, mindenkinek lehetősége volt nyers szilfán fogásokat gyakorolni. Közben vadas szabolcs is befutott, magával hozott pár darabot munkáiból, és néhány békebeli kést. Sajnos a nap vége felé a barkács eszterga, ékszíja megadta magát. Rövid konzultáció, és a fiam ötlete alapján, tovább tudtunk pörgetni. Többen készülődtek haza, ezt kihasználva, a klubzászlót mindenki aláírta. Akik ottmaradtak, azok kikísérték a távozókat, majd visszatérve családias beszélgetéssel készülődtünk a vacsorához. Bubuval és kedves nejével, valamint családommal kellemes estét töltöttünk el. így utólag szeretném mindenkinek megköszönni, a megjelenésüket, kiemelve Demeter mester hasznos, és precíz szakmai támogatását. Remélem, hogy a kezdeti lépést megtéve, a következő találkozókat több érdeklődővel gyarapodva tudjuk megtartani.
Üdv. gurfa

Demeter Írta:
Sziasztok!
Én is nagyon köszönöm Gurfának,hogy ilyen szuper találkozót hozott össze.
És nem kisebb dicséret illeti a ház asszonyát, aki ezt a kis csapatot teljes mértékben kiszolgálta.
Sok remek embert ismertem meg.
Ezt a képek is bizonyítják majd.
Köszönöm
Demeter

mzoli írta:

Sziasztok,

Remélem mindenki szerencsésen hazaért!
Szeretnem meg egyszer megköszönni Gurfának, hogy otthont adott ennek a nagyszerű találkozónak, es Demeter mesternek odaadó hozzáállását es végtelen türelmet, mellyel gondolom mindnyájunknak "új kapukat nyitott ki" a faesztergálás útján. Nagyon jó mestere leszel az inasoknak az iskolában, irigyelem őket.

Bubu68 írta:

Remélem mindenki épségben és egészségben tért haza szeretteihez.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz,
de mindenképpen csak szuperlatívuszokban tudok szót ejteni a megrendezett találkozóról.
Külön köszönet érte Gurfának és Demeternek!

Nagyon jó hangulatú és sok hasznos tapasztalattal tértünk haza, remélem sikerül néhány képet feltenni itt a fórumon is az összejövetelről, de aligha adhatja vissza, vagy csak nyomokban is a "feeling"-jét, amit személy szerint én ott megtapasztaltam. (Bár esztergám még nincs, de mint előrelátó apa, megrendeltem karácsonyra az ajándékot .-a szerző megj.) Még egyszer köszönet mindenkinek, személy szerint nagyon örültem neki, hogy a csapat mennyire segítőkészen, tanácsokkal állt mindenki mellé, segítve egymást, mikor rossz a fogás, éppen levegőben van a kezed, próbáld meg itt támasztani... Bár Laci ígéretével ellentétben nem csak megmutatta, hanem el is magyarázta, mit, miért, és miért pont úgy, fáradhatatlanul. (Hiába a szakember, az szakember! )
Minden résztvevőnek köszönet és hála, hogy általa és vele lehetett ez a találkozó ilyen remek hangulatú.
Végezetül a mottó ma is a régi: Isten óvja a faesztergályosokat!

Shiva72 írta:

Tőlem is mindenkinek köszönet, aki ott volt a részt vételért és a sok hasznos technikáért /infóért/vendéglátásért/minden egyébért!!!!!
(és végül, de nem utolsó sorban .....izé........egy pici köszönet annak is, aki ezeket az embereket összehozta (?!?!?! Ez ugyan elmaradt... )

Üdv: Shiva

Vissza a Portálra